ua en ru

Генштаб погодився на демобілізацію військових, але є умови, - Залужний

Генштаб погодився на демобілізацію військових, але є умови, - Залужний Фото: Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний (facebook.com GeneralStaff ua)

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що Генштаб погодився на демобілізацію військових через 36 місяців, але є деякі умови.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на "Ми-Україна".

"З Міноборони ми погодилися на демобілізацію військових через 36 місяців, але за певних умов", - заявив Головнокомандувач.

За його словами, перший фактор це те, що не буде загострень на фронті, і друге - що цих людей через 36 місяців буде ким замінити.

"Я чітко розумію, що наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу, завдяки якій ми можемо зараз з вами спокійно спілкуватися. Звісно, мені б хотілося, щоб люди, які йдуть до війська, і особливо ті, які вже служать, чітко розуміли, скільки їм необхідно буде воювати", - сказав Залужний.

Мобілізація в Україні

На підсумковій прес-конференції президент Володимир Зеленський казав, що Генштаб просить додатково мобілізувати 450-500 тисяч осіб. За його словами, для цього має бути комплексний план, який у тому числі торкнеться питань тих, хто воює майже два роки без перепочинку.

Напередодні Кабінет міністрів вніс до Ради великий законопроект щодо мобілізації. Пропонується знизити віковий поріг з 27 до 25 років, скоротити перелік категорій, що не підлягають мобілізації, розсилати повістки до ТЦК електронною поштою та інші ініціативи.

Детальніше читайте у матеріалі "Нові правила. Що українцям чекати від великого законопроекту про мобілізацію: короткий переказ".

Сьогодні Валерій Залужний заявив, що Генштаб та Збройні сили не робили жодних подань до Кабінету міністрів та Верховної ради.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.