ua en ru

ФСБ у списку. Нова Зеландія розширила санкції проти Росії

ФСБ у списку. Нова Зеландія розширила санкції проти Росії Фото: Нова Зеландія розширила санкції проти Росії (Getty Images)

Нова Зеландія оголосила про нові санкції проти Росії. До списку увійшли силові структури країни-агресора, а також 18 російських підприємств та 9 громадян.

Про це заявила глава МЗС Нової Зеландії Наная Махута, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Ці санкції стосуються вищого керівництва Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), Служби внутрішньої безпеки та розвідки Росії, а також інших російських фізичних та юридичних осіб, які розробляють і закуповують зброю, технології та системи зв’язку, а також надають послуги, такі як транспорт і страхування - все це життєво важливо для здатності Росії вести війну", - заявила вона.

За словами глави МЗС країни, нові санкції будуть введені і проти низки громадян та підприємств Ірану, які надають пряму військову підтримку Росії у її діях в Україні.

Нагадаємо, раніше уряд Нової Зеландії оголосив про нові санкції щодо іранських громадян і підприємств, причетних до постачання Росії дронів.

Також ми писали, що Нова Зеландія запровадила нові санкції відносно 22 громадян РФ та Білорусі. Також під обмеження потрапили підприємства нафтогазового та сталеливарного сектору.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.