ua en ru

Франція та Польща намагаються переконати Німеччину передати Україні танки Leopard 2, - ЗМІ

Франція та Польща намагаються переконати Німеччину передати Україні танки Leopard 2, - ЗМІ Фото: Франція та Польща намагаються переконати Німеччину передати Україні танки Leopard 2 (wikipedia.org)

Франція та Польща намагаються переконати Німеччину розблокувати постачання в Україну сучасних бойових танків Leopard 2.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Французький чиновник повідомив на умовах анонімності, що Париж давить на Берлін, сподіваючись отримати згоду на відправку Leopard до України напередодні франко-німецького саміту 22 січня.

"Українці справді хочуть отримати Leopard, тому що їх багато на складах по всій Європі", – пояснив він. Оскільки виробник танків – німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann, їхнє відправлення в Україну потребує дозволу на реекспорт від країни-виробника, тобто Німеччини.

Одним із елементів тиску на Німеччину була заява президента Еммануеля Макрона про постачання французьких колісних танків.

"Між Макроном та Зеленським є домовленість, і тиск (на Німеччину - ред.) був частково інсценований, щоб зняти небажання США та Німеччини (щодо відправлення танків – ред.)", - додав він.

Нагадаємо, після розмови Джо Байдена та Олафа Шольца стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина планує передати бронемашини Marder.