ua en ru

Європа має домогтися від спікера Джонсона просування допомоги Україні, - Кемерон

Європа має домогтися від спікера Джонсона просування допомоги Україні, - Кемерон Фото: Девід Кемерон, голова МЗС Британії (Getty Images)

Міністри закордонних справ країн Європи мають чинити тиск на спікера Палати представників США Майка Джонсона, щоб він виніс на голосування законопроект з допомогою Україні на 60 млрд доларів.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

"Вкрай важливо, щоб ми додзвонилися або, в моєму випадку, особисто зустрілися зі спікером Джонсоном у Палаті представників, щоб домогтися ухвалення цього законопроекту (з грошима для України - ред.)", - зазначив міністр.

За його словами, міністри закордонних справ країн Європи "мають відіграти реальну роль" у питанні просування допомоги Україні в США.

"Конгрес прислухається до того, що кажуть інші, і до того, що Америка здатна зробити", - додав Кемерон.

Він підкреслив, що є варіант розвитку подій, "за якого Україна буде відкинута назад, а в Москві, Пекіні, Тегерані та Пхеньяні буде тріумф". При цьому НАТО і Європу буде чекати майбутнє, "в якому не буде безпеки".

Також глава МЗС Британії закликав інші країни НАТО прискорити роботу щодо відправки Україні зброї, термін придатності якої спливає.

"Ця зброя має бути передана Україні - не дорога, списана у наших власних країнах", - додав він.

За словами Кемерона, країнам Заходу необхідно "натиснути" на свої міністерства фінансів, щоб вони дозволили конфіскацію російських активів на користь України будь-якими способами.