ua en ru

Евакуація не виключена. У Чернігівській області прогнозують найбільший за 10 років паводок

Евакуація не виключена. У Чернігівській області прогнозують найбільший за 10 років паводок Фото: у Чернігівській області очікується масштабна повінь (Віталій Носач, РБК-Україна)

Повінь у Чернігівській області може бути наймасштабнішою за останні 10 років. Влада не виключає евакуацію населення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса під час брифінгу.

Він зазначив, що у Чернігівській області щороку навесні спостерігаються паводки. Найпотужніший був у 2013 році. Цьогоріч масштаби повені можуть бути ще більшими.

"Найкритичніша ситуація по річці Дніпру. І якщо вода буде далі підійматися, а такі прогнози у нас є, то під ризик підтоплення підлягають 22 населені пункти, де мешкає понад 4000 людей", - сказав Чаус.

Наразі поблизу Дніпра затоплені вже 7 населених пунктів. За словами очільника ОВА, проводяться заходи, щоб люди отримали необхідну допомогу. Чаус не виключає, що у разі погіршення ситуації можлива евакуація населення.

"Якщо евакуація буде потрібна, то ми її зробимо", - наголосив голова області.

Україну затоплюють паводки

Нагадаємо, у Київській області через повінь розмило дамбу. Внаслідок негоди у селищі Іванків затоплені деякі дороги, а також тимчасова переправа.

У Черкаській області підтопило декілька сіл вздовж русла Дніпра. Через це рятувальники евакуювали трьох дорослих і дитину.

Більше того, синоптики попереджають, що найближчими днями ситуація по всій Україні може погіршитися. Через підняття рівня води може затопити населені пункти та дороги.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.