ua en ru

У екс-нардепа з "Партії регіонів" провели обшуки у справі про відмивання грошей

У екс-нардепа з "Партії регіонів" провели обшуки у справі про відмивання грошей Фото: у колишнього нардепа-регіонала пройшли обшуки (ssu.gov.ua)

Правоохоронці провели обшуки у колишнього нардепа з забороненої "Партії регіонів". Він причетний до схеми відмивання незаконно одержаних грошей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ та пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Фігурантом справи є колишній народний депутат України I, III - VII скликань, екс-заступник голови фракції забороненої "Партії регіонів". Правоохоронці перевіряють його причетність до відмивання 500 млн гривень, одержаних злочинним шляхом.

Також перевіряється інформація про ухилення нардепом від сплати податків протягом 2011-2014 років у розмірі більше ніж 63 млн гривень.

Обшуки пройшли у керівників підконтрольних нардепу компаній, зокрема офшорних. За даними слідства, через ці фірми нардеп міг проводити оборудки з відмивання "доходів".

СБУ та ДБР відкрили кримінальне провадження за:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Колишньому нардепу загрожує до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото: у колишнього нардепа-регіонала пройшли обшуки (t.me/SBUkr)

Як повідомляло РБК-Україна, нардепа Анатолія Гунька від партії "Слуга народу" спіймали на хабарі. За даними слідства, він разом зі спільниками намагався "продати" землю Національній академії аграрних наук.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.