ua en ru

Екс-голові Верховного суду Князєву продовжили термін усунення від правосуддя

Екс-голові Верховного суду Князєву продовжили термін усунення від правосуддя Фото: екс-глава Верховного суду Всеволод Князєв (Getty Images)

Екс-главі Верховного суду Всеволоду Князєву продовжили термін усунення від правосуддя. Він діятиме до кінця слухання його звинувачення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Вищу раду правосуддя.

"4 квітня Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

"Клопотання містить обґрунтування, які вказують на те, що здійснення правосуддя суддею може призвести до настання негативних наслідків, а саме: наявні ризики, що підозрюваний може особисто чи опосередковано впливати на свідків або на інших учасників у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином", - додають в Раді.