ua en ru

Екс-чемпіон світу з боксу помер у 37 років: що трапилося

Екс-чемпіон світу з боксу помер у 37 років: що трапилося Фото: Мойзес Фуентес (праворуч) не оговтався після поразки торік (elsiglodedurango.com.mx)

Мексиканський боксер Мойзес Фуентес завчасно пішов із життя через спровоковані спортом проблеми зі здоров'ям. Він був чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт спілки.

37-річний легковаговик відійшов у вічність. Він понад рік боровся за своє життя після важких наслідків бою проти Давіда Куельяра.

"Із глибоким сумом і горем ми сповіщаємо, що мексиканський чемпіон Мойзес Фуентес помер. Він зазнав поразки нокаутом, унаслідок чого в його голові утворився тромб. Мойзес хоробро боровся понад рік, але, на жаль, цього четверга пішов із життя", – ідеться в заяві WBO.

Родина Фуентеса вже отримала співчуття від президента Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулеймана. Колись мексиканець був тимчасовим чемпіоном WBC серед молоді.

У серпні 2011 року Фуентес переміг співвітчизника Рауля Гарсію роздільним рішенням суддів і завоював титул чемпіона світу за версією WBO в мінімальній вазі. Контролював пояс два роки. Усього в ринзі провів 33 поєдинки – 25 перемог (14 нокаутом), 7 поразок, 1 нічия.