ua en ru

Є консенсус з партнерами. В Україні можемо знищувати все російське, зокрема в Криму, - Подоляк

Є консенсус з партнерами. В Україні можемо знищувати все російське, зокрема в Криму, - Подоляк Фото: радник керівника ОП Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Низка країн-партнерів дозволили Україні знищувати все російське на окупованих територіях.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Сьогодні вже є консенсус абсолютний що до того, що ми можемо знищувати все російське, наприклад, в Криму. Я нагадаю, рік тому навіть коли якісь удари були по Криму, всі казали "Ні-ні. Давайте тільки без цього". Сьогодні я абсолютний консенсус тотожний кількості країн, які нас підтримують, що ми можемо знищувати все російське на окупованій території", - заявив він.

Подоляк додав, що кількість не встановлених безпілотників буде збільшуватися.

"Щодо Росії, то там безпілотники. Давайте тут зафіксуємо офіційну позицію - не встановленої природи. І безумовно кількість цих безпілотників буде збільшуватись тому, що Росія все більше і все частіше демонструє неконтрольований свого і повітряного простору, і взагалі самої вертикалі як такої, яка не може ідентифікувати звідки ті погрози йдуть", - підкреслив він.

Вибухи в Криму

Останнім часом в окупованому Криму все частіше лунають вибухи. У більшості випадків вони пов'язані з успішними ударами українських захисників по місцях дислокації ворожих солдатів, техніки та складах з боєприпасами.

Так, 23 серпня українські військові змогли знищити зенітний ракетний комплекс С-400 біля села Оленівка у Криму.

При цьому 24 серпня ЗСУ провели спецоперацію на півострові, під час якої вони ліквідували ворожих солдатів та знищили човни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.