ua en ru

Дрон атакував НПЗ у Нижньогородській області РФ: виникла велика пожежа

Дрон атакував НПЗ у Нижньогородській області РФ: виникла велика пожежа Фото: дрон атакував НПЗ у Нижегородській області РФ (росЗМІ)

Безпілотник атакував нафтопереробний завод "Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" у місті Кстово Нижньогородської області сьогодні вранці, 12 березня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram 112.

За даними джерел, ударний безпілотник потрапив прямо в установку перегонки нафти. Внаслідок удару на території підприємства виникла пожежа.

Компанія "Лукойл", якій належить Нижньогородський НПЗ, повідомляє про те, що роботу технологічної установки на підприємстві призупинено "у зв'язку з інцидентом". Про який саме інцидент йдеться, не уточнюється.

Губернатор Нижегородської області РФ Гліб Нікітін підтвердив дані про удар безпілотника по нафтопереробному заводу в Кстові.

"Вранці на Кстовську промзону, на об'єкт паливно-енергетичного комплексу, було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів", - заявив Нікітін.

Він додав, що внаслідок удару сталося спалах на одній із установок з переробки нафти.

На даний момент на місці працюють оперативні служби, також для гасіння пожежі залучено пожежний потяг, інформації про постраждалих немає.

Атаки на НПЗ в Росії

Варто зазначити, що атаки українських дронів на російські НПЗ стають все більш систематичними. Так, нещодавно безпілотник атакував один із найбільших нафтопереробних заводів в Ярославлі.

Також джерела РБК-Україна повідомляли, що дрони СБУ вразили НПЗ у Туапсе, внаслідок чого була потужна пожежа.

Крім того, дрони СБУ влучно відпрацювали по нафтовому терміналу "Усть-Луга Ойл". Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ.