Піта - це універсальний коржик, який можна перетворити на ідеальний бутерброд. Її готують із м’ясом, куркою, рибою, овочами, зеленню та будь-яким улюбленим соусом.
Рецептом приготування випічки ділиться РБК-Україна з посиланням на допис у Зошиті рецептів на Facebook.
У гарячий окріп додайте сіль і олію, добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася.
Всипте просіяне борошно та замісіть туге еластичне тісто. Воно має бути щільним - це нормально.
Загорніть тісто у пакет і залиште "відпочити" на 40 хвилин.
Розділіть його на 8 рівних частин, сформуйте кульки та накрийте, щоб не підсихали.
Кожну кульку розкачайте в тонкий круглий корж.
Смажте на добре розігрітій сухій сковорідці. Коли з’являться перші бульбашки, переверніть.
Через 15–20 секунд знову переверніть, у цей момент тісто має надутися і утворити всередині порожнину.
Саме так формується класична піта, у яку можна закладати начинку.
Вас може зацікавити: