ua en ru

"Дніпро-1" здолав "Ворсклу" в дощовій битві Максимова і Скрипника та піднявся в топ-4 УПЛ

"Дніпро-1" здолав "Ворсклу" в дощовій битві Максимова і Скрипника та піднявся в топ-4 УПЛ Фото: Олексій Гуцуляк оформив дубль (scdnipro1.com.ua)

Полтавська "Ворскла" програла "Дніпру-1" перенесений матч 1-го туру вітчизняної Прем'єр-ліги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Україна, Прем'єр-ліга, 1-й тур (перенесений матч)

"Ворскла" – "Дніпро-1" – 2:3

Голи: Степанюк, 40, 90 (пенальті) – Філіппов, 5, Гуцуляк, 42, 53

До важкого від осінньої зливи поля швидше призвичаїлися "спортклубівці". Уже на 5-й хвилині Філіппов перехопив невдалу передачу Корнієнка назад, розвернувся і майстерно поклав м'яч у дальній кут воріт. Стрибок Ісенка був марним.

"Дніпро-1" володів ініціативою і надалі. Кілька нагод підопічні Юрія Максимова змарнували в середині першої половини. Зокрема, той же Філіппов влучив у стійку після простріл Піхальонка. Останній згодом пробив вище воріт зі штрафного на відстані.

А остання п'ятихвилинка тайму вийшла гольовою. "Ворсклі" принесла успіх атака правим флангом – Крупський подав, а Степанюк головою ефектно відправив м'яч у сітку. Та щастя полтавців було недовгим. За якихось дві хвилини Гуцуляк після помилки оборони опинився наодинці в межах штрафного і пробив Ісенка.

На старті другої 45-хвилинки "Дніпро-1" швидко закріпив власну перевагу. Піхальонок віддав Гуцуляку на хід праворуч, а той у дотик виконав справжній шедевр. М'яч за незручною для голкіпера траєкторією полетів у дальній кут. Такі удари з когорти "не беруться".

До фінального свистка змінити цифри на табло намагалися обидві команди. Зокрема, Філіппов двічі не зміг переграти Ісенка з перспективних позиції. Та все ж забити вдалося "Ворсклі".

Під завісу основного часу Феліпе влетів у штрафний майданчик і був збитий Горіним. Повтор показав, що "спортклубівець" спершу вибив м'яч, а вже потім зніс суперника. Однак, суддівська бригада рішення не змінила – пенальті впевнено реалізував Степанюк, встановивши остаточний результат.

Перемога дозволила "Дніпру-1" піднятися на 4-те місце в турнірній таблиці. Команда Максимова набрала 21 очко та за втраченими очками навіть може вийти в лідери турніру. Полтавці залишилися на 9-й сходинці (13 пунктів).