ua en ru

"Дірява" ППО. Нічна атака дронів на Росію - чергова спецоперація ГУР, - джерела

"Дірява" ППО. Нічна атака дронів на Росію - чергова спецоперація ГУР, - джерела Фото: ГУР причетне до атаки дронів на Росію 26 листопада (Getty Images)

Нічна атака дронів на Росію була черговою вдалою спецоперацією українських розвідників. Вона показала "дирявість" російської ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в спецслужбах.

За даними РБК-Україна, за цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони.

Як зазначають джерела, ця операція продемонструвала "дирявість" російської протиповітряної оборони. Остаточні наслідки атаки поки невідомі, але все точно не так, як заявили в Росії, що все збили.

Що відомо про атаку

Нагадаємо, в ніч на 26 листопада у Підмосков'ї, Тулі та деяких інших регіонах РФ чули вибухи. Росіяни відразу заявили про атаку дронів та нібито роботу ППО.

У Міноборони РФ стверджують, що сили ППО нібито знищили 11 дронів-камікадзе у чотирьох областях. Зокрема, губернатор Московській області заявили, що нібито "перехопили" аж 5 безпілотників, а у Брянській області - 4.

При цьому у Тулі цієї ночі було найгучніше. Губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що вночі засоби протиповітряної оборони збили два безпілотники у Тулі. Але один дрон врізався у квартиру на 12 поверсі багатоповерхівки.

Додамо, що зранку у Тулі теж літали дрони. Місцеві стверджувало, що їх нібито збили.