ua en ru

Деякі українці зможуть не платити земельний податок: що це означає

Деякі українці зможуть не платити земельний податок: що це означає Фото: частину українців звільнять від земельного податку (Віталій Носач, РБК-Україна)

Власники земельних ділянок, що знаходяться на прикордонних територіях Харківської області, зможуть не сплачувати земельний податок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві нагадали, що через зведення фортифікацій у Харківській області деякі земельні ділянки можуть не використовуватись, але вони продовжують оподатковуватись.

На цьому фоні Мінреінтеграції разом із Мінагрополітики, Мінфіном, Державною податковою службою та Харківською ОВА розробили алгоритм дій.

"Згідно з ним власників ділянок, на яких розташовані або можуть бути розташовані фортифікаційні споруди, звільнятимуть від сплати земельного податку", - уточнили у відомстві.

Відповідні рішення про податкові пільги мають ухвалити Рада оборони Харківської області та місцеві ради.

Рада оборони області затверджуватиме перелік ділянок, де зводять фортифікації. Цей перелік передадуть місцевим радам, а вони ухвалюватимуть рішення про податкові пільги. Потім про рішення повідомлять Державну податкову службу.