ua en ru

Деякі прифронтові і прикордонні райони знеструмлені, а в Херсоні немає опалення, - "Укренерго"

Деякі прифронтові і прикордонні райони знеструмлені, а в Херсоні немає опалення, - "Укренерго" Фото: деякі прифронтові і прикордонні райони знеструмлені, а в Херсоні немає опалення (Getty Image)

Низка прифронтових та прикордонних районів знеструмлені через пошкодження мереж. До того ж, у Херсоні відсутнє опалення через російські атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укренерго".

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Ліміти споживання до областей не доводились, але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

У зв'язку з пошкодженням мереж операторів системи розподілу, що спричинені російськими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. У Херсоні через обстріли та аварії на ТЕЦ відсутнє теплопостачання. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи.

В Одесі досі діють мережеві обмеження, що викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень.

РБК-Україна повідомляло, що у Херсоні виникла критична ситуація з опаленням через обстріли.

До того ж, стратегія Росії із знеструмлення України не досягла успіху завдяки енергетикам та ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.