ua en ru

Делегація проросійської партії Німеччини збирається відвідати РФ та окупований Донбас

Делегація проросійської партії Німеччини збирається відвідати РФ та окупований Донбас Фото: делегація проросійської партії Німеччини має намір відвідати Донбас (bundestag.de)

Група депутатів ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) заявила про плани здійснити візит до Росії та "на схід України".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт німецької фракції.

Відомо, що до складу делегації увійдуть члени фракції "Альтернативи для Німеччини" Ганс-Томас Тільшнайдер та Даніель Вальд.

Далі політична сила стверджує, що приводом для поїздки стали результати соцопитування AfD, згідно з якими "понад третина мешканців Саксонії-Ангальт не відчувають, що німецькі ЗМІ об'єктивно інформують їх про російсько-український конфлікт".

Зазначається, що німецькі депутати "протягом наступних кількох днів вирушать до Східної Європи" для того, щоб "скласти власне враження про гуманітарну ситуацію".

Посол України в Німеччині Андрій Мельник написав у Twitter, що візит ультраправих депутатів в окупований схід України є "підтримкою російської війни на винищення" і назвав це "підбурюванням до злочину агресії".

Депутати AfD не вперше вирушають на окуповані українські території, порушуючи законодавство України. Так, у 2018 році вони щонайменше двічі відвідували окупований Крим. Членів партії неодноразово підозрювали у фінансуванні з боку Москви.

Раніше українська розвідка повідомила, що російські окупанти продовжують готуватися до проведення референдумів на окупованих територіях. Для легітимізації процесу вони планують залучити громадян ЄС, у тому числі членів німецької партії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.