ua en ru

У Чорному морі на ворожій міні підірвалося цивільне судно під прапором Панами

У Чорному морі на ворожій міні підірвалося цивільне судно під прапором Панами Фото: у Чорному морі на ворожі міні підірвалося цивільне судно під прапором Панами (t.me/SJTF_Odes)

В Чорному морі стався підрив на російській морській міні цивільного судна під прапором Панами. Балкер прямував під завантаження зерном до одного з дунайських портів, двоє людей поранені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сили оборони півдня України та коментар керівника Одеської обласної прокуратури Ігоря Домущея.

"Судно втратило хід і керування, на верхній палубі виникла пожежа. Для уникнення затоплення капітан зафіксував судно на мілині", - розповіли військові.

Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби негайно надали допомогу екіпажу, доставили медиків на борт.

"При огляді судна та опитуванні капітана було виявлено двох моряків, які отримали поранення. Одному надано допомогу на місці, другого пораненого для дообстеження у супроводі медиків доправили до найближчої лікарні. Його стан задовільний", - додали в Силах оборони півдня.

Наразі до судна спрямовані буксири для зняття з мілини і доставки в порт.

Що відомо про поранених та їх стан

Як зазначив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей під час брифінгу у Media Center Ukraine - Odesa, поранення отримали капітан судна та матрос, який є громадянином Єгипту.

"Наразі останній перебуває в лікарні Ізмаїлу з контузією та травмою стегна", - додав він.

НП з кораблями у Чорному морі

Зазначимо, що такі випадки останнім часом не рідкість. Наприклад, у жовтні біля узбережжя Румунії у Чорному морі на міні підірвалося вантажне судно під прапором Туреччини. Внаслідок інциденту корабель отримав незначні пошкодження, екіпаж не постраждав.

Крім того, на початку листопада російські окупанти завдали ракетного удару по судну, яке заходило до порту Одеської області. Один моряк загинув, ще четверо отримали поранення.