ua en ru

Чому засновник Binance став фінансовим титаном? Лікбез від аналітиків TU

Чому засновник Binance став фінансовим титаном? Лікбез від аналітиків TU

Засновник Binance Чанпен Чжао був включений до списку “25 фінансових титанів” за версією Bloomberg. Статки Чанпена оцінюються в $28,2 млрд, проте сам Чжао стверджує, що ці цифри помилкові.

Сьогодні компанія Бінанс відома кожному трейдеру у світі. Крім того, більшість тих, хто прийшов на крипторинок після 2018 року, починали саме з цієї біржі. Про те, що таке Binance і як працювати з біржею, розповіли фінансові аналітики Traders Union у новому огляді.

За даними Bloomberg, річний прибуток Бінанс перевищує $12 млрд. Журналісти також розповіли історію про те, як Чанпен захопився криптовалютою. Це сталося завдяки підприємцю Боббі Лі, з яким він грав у покер у Шанхаї. До заснування свого головного проєкту, Binance, Чжао був співробітником Bloomberg Tradebook, а пізніше приєднався до платформи Fusion Systems, що спеціалізується на торгових системах.

Втім, титул "Фінансового титана", щедро наданий йому виданням, Чжао поспішив спростувати. У своєму акаунті в Twitter Чанпен Чжао заявив, що всі цифри є невірними, і у нього далеко не так багато грошей. “Усі цифри не вірні. У мене й близько нема стільки. Не знаю, навіщо вони це роблять”, — написав Чанпен Чжао.

Спростувати рішення Блумберг поспішив і криптожурналіст Колін Ву. Він вважає, що дані можуть бути недостовірними, оскільки Binance тримає у секреті свої фінансові показники, зокрема й частку Чжао.

Біржа Binance у рейтингу найкращих платформ для торгівлі криптовалютою

Незалежно від того, чи є засновник Binance насправді фінансовим титаном, популярності цій криптобіржі не займати. Вже в перший рік свого існування, з 2018-го по 2019-й, Бінанс зайняла перше місце у світовому рейтингу бірж на CoinMarketCap за обсягами торгів та кількістю активних і нових користувачів.

Це надійна біржа з добре розвиненою функціональністю, що гарантує безпеку клієнтських засобів. Вона знаходиться на четвертому місці у рейтингу, опублікованому на сайті Traders Union. Рейтинг призначений для тих трейдерів, які перебувають у пошуку надійної платформи для зберігання, обміну та торгівлі своїми криптовалютами. Перші 3 позиції у рейтингу зайняли такі біржі:

  • Bybit. Репутація Bybit — одна з найкращих на ринку. Клієнти отримують можливість торгувати більш ніж сотнею криптовалют. Кошти трейдерів та інвесторів захищені сучасною системою безпеки. Є вигідні бонусні та реферальні програми, а також кредитне плече до 1:100.

  • KuCoin. Найлояльніша до новачків біржа з великою кількістю безкоштовних навчальних матеріалів. Можна торгувати десятками популярних криптовалют, в тому числі такими топовими монети, як Біткоін, Ефіріум та Тезер. Біржа надає власний торговельний термінал, в який інтегровано базову аналітику, індикатори та графіки.

  • OKEX (OKX). Трейдери можуть торгувати більш ніж 400 парами, у тому числі з фіатом. Пропонуються різноманітні способи поповнення та виведення коштів. Є спотова та маржинальна торгівля, ф'ючерси, безстрокові свопи, опціони, DEX. Також доступні чотири інвестиційні рішення з гнучкими періодами.

Більш розгорнутий рейтинг із докладними оглядами та досьє, а також відгуками на кожну криптобіржу опублікований на офіційному сайті Traders Union. Рейтинги постійно оновлюються, щоб кожен трейдер мав актуальну інформацію про біржі криптовалют та фінансові ринки в цілому.