ua en ru

Чмут про обстріли Росії: нам завжди вистачить там цілей, головне, щоб була зброя

Чмут про обстріли Росії: нам завжди вистачить там цілей, головне, щоб була зброя Фото: директор Фонду "Повернись живим" Тарас Чмут (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росія за своєю площею дуже велика країна. Там українським військам завжди буде по чому завдавати ударів, головне, щоб була зброя.

Про це розповів директор Фонду "Повернись живим" Тарас Чмут в інтерв'ю РБК-Україна.

"Відтягування сил і засобів з поля бою, з тилів, з інших об'єктів. Не може Росія показувати всім, що постійно в центр Москви щось прилітає, їм треба щось змінювати, а це вимагає ресурсу. Як і у нас, ресурс не береться швидко і з неба, його треба звідкись забрати", - сказав Чмут.

Він зазначив, що Росія дуже велика країна і цілей там - безмежно.

"Тому закриють небо Москви - відкриється небо над десятками інших великих міст, закриють три заводи тут - відкриють п'ять заводів там. Тому нам завжди буде по чому відпрацьовувати, головне, аби було чим", - додав Чмут.

Удари по Москві

Нагадаємо, в ніч на 30 липня у Москві пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що невідомі безпілотники вдарили по діловому центру російської столиці - "Москва-сіті". Дрони влучили у так звану "урядову вежу", там розташовані офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку.

Вночі 1 серпня у районі "Москва-сіті" знову пролунали вибухи. За попередніми даними, як мінімум один дрон влетів у вежу елітного комплексу.

Крім того, росіяни заявили, що минулої ночі, 9 серпня, Москву нібито знову намагалися атакувати безпілотниками, але їх, за словами Міноборони РФ, збили.