ua en ru

Чи можлива зараз висадка російського десанту на одеському узбережжі: відповідь ВМС

Чи можлива зараз висадка російського десанту на одеському узбережжі: відповідь ВМС Фото: у ВМС відповіли, чи можлива зараз висадка російського десанту на одеське узбережжя (wikipedia.org)

Російські окупанти зараз не мають можливості висадити свій десант на одеському узбережжі, оскільки українські захисники тримають під вогневим контролем акваторію.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі "Суспільне" заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну загроза десанту існувала. Тоді в акваторії Чорного моря було сім великих десантних кораблів РФ. Ще шість кораблів базувалися у портах з метою планування та участі у десанті.

"Як показала практика, ця операція, хоч і планувалася, але не мала успіху. Якоїсь миті навіть в Одесі на горизонті можна було побачити ці великі десантні кораблі”, - розповів Плетенчук.

Він зазначив, що чисельність десантних кораблів окупантів у Чорному морі зменшується - дещо перебувають у ремонті, "Оленегорский горняк" пошкоджено, а ще один корабель затопили у порту Бердянська.

"Тобто, як мінімум, від 13 слід забирати вже п'ять одиниць", - уточнив спікер ВМС.

Він додав, що наша артилерія контролює акваторію на понад 100 морських миль (185 кілометрів) у глибину від узбережжя. Тому почати десант для ворога поки що неможливо .

Атака на "Оленегорский горняк"

Нагадаємо, нещодавно надводні дрони атакували російський десантний корабель "Оленегорский горняк". У мережі публікували відео, де було помітно, що він серйозно пошкоджений.

Джерела РБК-Україна в Службі безпеки України розповіли, що атака - це спецоперація СБУ.

Як зазначав військово-морський експерт, оглядач Defence Express Володимир Заблоцький, корабель не обладнаний озброєнням, яке здатне захистити його від такого удару.

Більш детально про атаку на корабель росіян можете дізнатисяу матеріалі РБК-Україна.