ua en ru

Черниці прославляли "русскую землю". СБУ перевірила ще один монастир МП на Закарпатті

Черниці прославляли "русскую землю". СБУ перевірила ще один монастир МП на Закарпатті Фото: СБУ провела обшуки у ще одному монастирі на Закарпатті (ssu.gov.ua)

Правоохоронці перевірили ще один монастир Московського патріархату на Закарпатті. На території знайшли пропагандистську та ксенофобську літературу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Обшуки пройшли на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП). СБУ допитала понад 20 осіб, у тому числі з використанням поліграфа.

СБУ знайшли на території монастиря російську пропагандистську літературу, а також книжки ксенофобського змісту. У брошурах заперечувалося існування України і наголошувалося на "об'єднанні" РФ, Білорусі та нашої держави.

Попри заборону у монастирі під час молебнів прославляли російського патріарха Кирила, який "благословляв" російських солдатів убивати українців. Крім того, монастир навіть розробив пам'ятку з аргументами, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. За непокору погрожували "відсторонити від священства".

СБУ також виявила тексти пісень, в яких черниці прославляли "русскую землю" та закликали до "пробудження матушки-Руси".

Усі вилучені матеріали передали на експертизи.

Фото: СБУ провела обшуки у ще одному монастирі на Закарпатті (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомляла, що проводить обшуки в одному з монастирів Мукачівської єпархії на Закарпатті, аби перевірити, чи не використовують церкву як осередок "русского мира".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.