ua en ru

Черговий стрибок долара: обмінники виставили нові курси валют

Черговий стрибок долара: обмінники виставили нові курси валют Фото: курс долара виріс на 30 копійок (Віталій Носач, РБК-Україна)

Курс долара в обмінних пунктах України продовжує зростання. За останні десять днів долар подорожчав приблизно на одну гривню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу ринку.

Станом на ранок 23 серпня середній курс долара Україною зріс на 30 копійок до 38,60 гривень, курс євро зріс на 30 копійок до 42,20 гривень.

В обмінних пунктах купують долар у середньому по 38,00 грн, євро по 41,50 грн.

Офіційний курс долара НБУ не змінюється з 21 липня минулого року - 36,5686 гривень за долар. Офіційний курс євро на 23 серпня становить 39,889 грн за євро (+0,1645 грн).

Черговий стрибок долара: обмінники виставили нові курси валют

Зростання курсу долара

Курс долара падав з початку року, проте у липні ця тенденція припинилася. Тоді в НБУ заявили, що зростання курсу долара на готівковому валютному ринку є абсолютно нормальним і що центробанк відстежує ситуацію. Глава НБУ Андрій Пишний зазначив, що у центробанку не розглядають ситуативні корекції як свідчення того, що змінюється тренд.

Нагадаємо, НБУ планує перейти до гнучкого курсу долара, що передбачає контроль і при необхідності коригування ситуації на ринку. Зокрема, НБУ, "у міру формування належних макроекономічних та фінансових передумов НБУ відійде від фіксації офіційного курсу до більшої гнучкості обмінного курсу, коливання якого мають відображати зміни попиту та пропозиції валюти на ринку".

Терміни переходу до гнучкого курсоутворення НБУ не називає, наголошуючи, що це станеться "у перспективі".