ua en ru

Через Путіна. У Польщі опозиція зняла з виборів кандидатку

Через Путіна. У Польщі опозиція зняла з виборів кандидатку Фото: польська селянська партія відкликала свою кандидатку на вибори (Віталій Носач, РБК-Україна)

Польська селянська партія відкликала свою кандидатку на вибори до Сенату Малгожату Зих після того, як вона відмовилась називати російського диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Rzeczpospolita.

Днями журналісти запитали Зих, чи назвала б вона Путіна воєнним злочинцем, та кандидатка до Сенату уникнула прямої відповіді Натомість вона відповіла, що "не знайома з великою політикою".

Після цього лідер ПСП Владислав Косіняк-Камиш заявив: якщо від Зих не буде чіткої заяви про засудження дій диктатора Росії, "вона не буде нашим кандидатом".

Хоча в середу політикиня виступила з окремою заявою, де підкресила, що однозначно засуджує "брутальну агресію Росії проти України", і таки назвала Путіна воєнним злочинцем, у п’ятницю речник ПСП Мілош Мотика підтвердив журналістам, що кандидатуту Зих зняли.

Ми також писали, що у МВС Польщі очікують спробу самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка втрутитися у вибори.

Раніше польський президент Анджей Дуда призначив вибори до парламенту Польщі.

Він вирішив призначити їх на 15 жовтня цього року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.