ua en ru

Через "Дію" і не тільки. Як в Україні знайти найближче укриття

Через "Дію" і не тільки. Як в Україні знайти найближче укриття Фото: як українцям знайти укриття (Віталій Носач, РБК-Україна)

Під час повітряних тривог в Україні місцева влада та військові завжди закликають населення пройти в укриття, щоб не стати жертвою російського терору.

РБК-Україна розповідає, як українцям знайти найближче укриття.

Під час підготовки публікації використовувалися дані Міністерства цифрової трансформації та Київської міської державної адміністрації.

Зміст

  1. Як знайти укриття у Києві
  2. Карта укриттів по всій Україні

Укриття в Києві

У Києві після повномасштабного російського вторгнення була створена інтерактивна мапа укриттів. За допомогою цієї мапи кияни та гості міста можуть дізнатися, де знаходиться найближче укриття, хто за нього відповідає, а також поскаржитися на його стан.

Щоб скористатися інтерактивною мапою укриттів Києва, - перейдіть за посиланням.

Також мапа столичних укриттів доступна застосунку "Київ Цифровий". В застосунку є змога завантажити мапу на смартфон, щоб мати змогу користуватися нею без зв'язку та доступу до інтернету.

Де завантажити "Київ Цифровий":

Укриття по Україні

Мешканці інших регіонів України також мають можливість знайти укриття за допомогою свого смартфона. Для цього потрібно мати лише застосунок "Дія".

Де завантажити "Дію":

Щоб скористатися мапою, українцям потрібно увійти в застосунок "Дія", відкриту вкладку з Сервісами та обрати сервіс "Незламність". На мапі будуть позначені не лише укриття, але й "Пункти незламності". Мапа у "Дії" доступна як онлайн, так і офлайн.

За допомогою мапи в "Дії" українці можуть:

  • швидко знайти найближче безпечне місце;
  • переглянути інформацію про укриття;
  • прокласти маршрут до укриття;
  • переглянути вигляд, рейтинг та фото укриття;
  • дізнатися, скільки людей вміщує укриття;
  • оцінити стан укриття;
  • залишити відгук, повідомити, якщо укриття закрите, цю інформацію передадуть до ОВА;
  • поділитися локацією з родичами чи друзями.

Увага! З міркувань безпеки мапа в "Дії" недоступна у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Жителі цих регіонів можуть дізнатися адреси укриттів у органів місцевого самоврядування.