ua en ru

Бундестаг не зміг проголосувати щодо питання передачі Leopard Україні

Бундестаг не зміг проголосувати щодо питання передачі Leopard Україні Ілюстративне фото: Бундестаг не зміг проголосувати щодо передачі Leopard Україні (Getty Images)

У Бундестазі сьогодні, 19 січня, не було винесено на голосування питання передачі танків Leopard Україні. Проти виступили більшість фракцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу німецького парламенту.

У відомстві зазначають, що депутати Бундестагу не підтримали винесення на голосування пропозиції партії ХДС/ХСС, яка передбачає початок постачання танків Leopard в Україну.

Проти голосування щодо цього питання виступили: коаліція - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), партія "Союз-90"/"Зелені" та Вільна демократична партія (СвДП) - а також праворадикальна "Альтернатива для Німеччини" та "Ліві".

"Після гарячих дебатів Бундестаг передав пропозицію до Комітету із закордонних справ для подальшого обговорення", - уточнюють у Бундестазі.

Зазначимо, що Німеччина поки що не тільки відмовляється особисто передавати Leopard Україні, а й не затвердила дозвіл, який дав би право іншим країнам проводити відповідні поставки.