ua en ru

Британія запровадила санкції проти чиновників окупаційних адміністрацій в Україні

Британія запровадила санкції проти чиновників окупаційних адміністрацій в Україні Фото: Лондон ввів санкції проти путінських гауляйтерів (Getty Images)

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти чиновників російських окупаційних адміністрацій у Запорізькій, Херсонській, Луганській та Донецькій областях, а також у Криму. Їхні активи будуть заморожені, а в'їзд заборонено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Велика Британія також додала до списку санкцій міністра з надзвичайних ситуацій Росії Олександра Куренкова та секретаря Центрвиборчкому Росії Наталію Бударину.

Як заявив міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі, "фальшиві вибори Росії - це прозора та марна спроба легітимізувати свій незаконний контроль над суверенною українською територією".

"Не можна проводити "вибори" в чужій країні", - сказав він.

За його словами, Велика Британія ніколи не визнає претензій Росії на українську територію. "Крим, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ та Херсон - це Україна", - додав міністр.

У МЗС Британії також заявили, що українське населення, яке проживає на територіях, що тимчасово контролюються, пережило "масштабні звірства з боку російських сил".

Окупація півдня України

Росія окупувала український Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей у 2014 році. 2022 року російська армія захопила частину Запорізької та Херсонської областей. На цих теренах Москва вже провела так звані "вибори" з передбачуваним результатом.

Нагадаємо, за даними "Левада-Центру", підтримка жителів Росії війни проти України залишається стабільно високою з лютого минулого року. Торішнього серпня війну схвалюю 70%.

На думку респондентів, неприпустимі за жодних обставин повернення ОРДЛО до складу України (75%), а також Запорізької та Херсонської областей до складу України (68%).