ua en ru

Британія передала Україні два мінні тральщики

Британія передала Україні два мінні тральщики Ілюстративне фото (flickr.com/markp51)

Велика Британія передала Україні два мінних тральщики Королівського військово-морського флоту. Вони вже прибули в Портсмут, де їхні екіпажі проходять навчання для підготовки до виконання завдань у Чорному морі.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Portsmouth News.

Військові кораблі класу Sandown, HMS Grimsby і HMS Shoreham, були виведені зі складу Королівського флоту і передані українським військовим, де вони діятимуть під назвами "Чернігів" і "Черкаси". Кораблі, кожен з яких прослужив у Королівському флоті понад 20 років, прибули на військово-морську базу Портсмута, відпливши з Шотландії.

Вони залишаться базуватися в Портсмуті, поки члени екіпажу проходитимуть навчання, щоб підготувати їх до пошуку мін у Чорному морі.

"Наразі кораблі не можуть увійти в Чорне море через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових суден через протоку Босфор під час війни. Проте, вони стануть критично важливим засобом для України в її майбутній обороні берегової лінії, оскільки Великобританія прагне підтримати довгострокові можливості українських ВМС, у той час як вони прагнуть захистити комерційне судноплавство шляхом виявлення і знешкодження морських мін", - заявив представник Міністерства оборони Британії.