ua en ru

Блінкен поговорив із главами Вірменії та Азербайджану: обговорили мирні переговори

Блінкен поговорив із главами Вірменії та Азербайджану: обговорили мирні переговори Фото: держсекретар США Ентоні Блінкен (Getty Images)

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, під час якого порушувалося питання мирних переговорів між сусідніми країнами.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Держдепартаменту США.

Зазначається, що держсекретар високо оцінив зроблену Алієвим заяву про те, що Вірменія та Азербайджан погодилися використовувати Алма-Атинську декларацію 1991 року як основу для делімітації кордонів, і наголосив на її важливості для досягнення міцного та гідного миру.

Глава Держдепартаменту також наголосив на прагненні Вашингтона до міцних двосторонніх відносин між США та Азербайджаном, зазначивши зусилля щодо співпраці у сферах енергетики, клімату та комунікацій.

Головний дипломат США також закликав Азербайджан та Вірменію продовжувати співпрацювати, підтвердивши готовність Сполучених Штатів підтримати ці зусилля.

У розмові з Пашиняном глава зовнішньополітичного відомства підтвердив підтримку США у досягненні прогресу між Вірменією та Азербайджаном щодо укладання міцної та гідної мирної угоди.