ua en ru

Для бізнесу важливе розширити ліміти по виплаті дивідендів та відсотків по "старим" боргам, - експортери

Для бізнесу важливе розширити ліміти по виплаті дивідендів та відсотків по "старим" боргам, -  експортери Фото: ліміти по виплаті дивідендів та відсотків по "старим" боргам треба розширити (Getty Images)

Для великого бізнесу надважливе питання розширення встановлених лімітів та умов по виплаті дивідендів та відсотків по "старим" заборгованостям в рамках подальшої валютної лібералізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу GMK Center.

"Надважливим для бізнесу залишається розширення встановлених лімітів та умов по виплаті дивідендів та відсотків по "старим" заборгованостям. Як зауважують у Європейській Бізнес Асоціації, низка обмежень по їх оплаті не дозволить компаніям скористатися інструментом обслуговування платежів за єврооблігаціями", - йдеться в повідомленні GMK Center за підсумками круглого столу.

Зазначається, що попри впровадження великого пакету пом’якшень з боку НБУ, питання спроможності великих експортоорієнтованих вітчизняних компаній обслуговувати іноземні кредити не зняте з порядку денного.

В ході круглого столу GR-директор "Інтерпайп" Наталя Сидорук наголосила, що зараз всі великі приватні компанії, які отримували кредити у довоєнний час, зараз не мають можливості обслуговувати іноземні кредити.

"Неможливість здійснення виплати несе ризики дефолту системних компаній вітчизняної економіки через неможливість виконати боргові зобов’язання. Як нагадують в ЄБА, це негативно вплине на репутацію на міжнародному фінансовому ринку не лише окремих компаній, а й України в цілому", - підсумували в повідомленні.