ua en ru

Біля берегів Ємену стався вибух біля американського вантажного судна

Біля берегів Ємену стався вибух біля американського вантажного судна Ілюстративне фото (Getty Images)

Британська охоронна фірма Ambrey повідомила про вибух поблизу вантажного судна під прапором Барбадосу, що належить США, у порту Аден на півдні Ємену.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Судно, що перебувало приблизно за 57 морських миль на південний захід від Адена, окликнув якийсь суб'єкт, який оголосив себе "ВМС Ємену", і отримав наказ змінити курс, повідомила Ambrey.

Про інцидент також повідомило агентство Великої Британії з морських торговельних операцій (UKMTO).

За даними британського агентства, повідомлення про інцидент було отримано за 54 морські милі на північний захід від Адена, Ємен. Влада веде розслідування.

Атаки хуситів

Хусити з листопада завдають безпілотних і ракетних ударів по судноплавству в Червоному морі, Баб-ель-Мандабській протоці й Аденській затоці на знак солідарності з палестинцями, які виступають проти військових дій Ізраїлю в Секторі Газа.

28 січня повідомлялося, що в Червоному морі безпілотник хусітів атакував британський військовий корабель, а вже наступного дня єменські хусіти повідомили, що вони нібито атакували американський есмінець. Однак у Пентагоні спростували заяву бойовиків.

26 лютого хусити знову атакували танкер в Аденській затоці, що йшов під американським прапором. А за кілька днів до цього вони здійснили атаку у Червоному морі на корабель США із гуманітарною допомогою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.