ua en ru

Більше 60 мігрантів потонули під час корабельної аварії біля берегів Лівії

Більше 60 мігрантів потонули під час корабельної аварії біля берегів Лівії Фото: більше 60 мігрантів потонули під час корабельної аварії біля берегів Лівії (Getty Images)

Близько 61 мігранта, серед яких жінки та діти, потонули внаслідок корабельної аварії біля берегів Лівії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як повідомляє представництво Міжнародної організації з міграції ООН, судно вийшло з прибережного міста Зувара, яке розташоване за 60 км від кордону з Тунісом.

На борту перебували близько 86 людей.

"Центральне Середземномор'я продовжує залишатися одним з найнебезпечніших міграційних маршрутів у світі", - зазначає агентство ООН.

Трагедії з мігрантами

Лівія є ключовим транзитним пунктом на центральному середземноморському маршруті. Десятки тисяч людей щороку намагаються перетнути лівійський кордон, а трагедії на морі не є рідкістю. Більшість тікає від конфлікту в пошуках кращого життя.

Згідно з даними агентства ООН у справах біженців, лише цього року в Центральному Середземномор'ї загинули або зникли безвісти понад 2 500 осіб. Зокрема "цифри в інших частинах світу, ймовірно, будуть дуже високими".

Наприклад, на початку поточного року, біля берегів південної Італії затонув човен з нелегальними мігрантами, внаслідок чого загинули щонайменше 63 людей. Серед них були 12 дітей.