ua en ru

"Без найменшого вагання": Кім Чен Ин пригрозив знищити столиці США та Південної Кореї

"Без найменшого вагання": Кім Чен Ин пригрозив знищити столиці США та Південної Кореї Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (Getty Images)

Північна Корея "без найменшого вагання завдасть нищівного удару і знищить столиці ворога", використовуючи весь наявний арсенал, у тому разі, якщо США та Південна Корея виберуть шлях військової конфронтації проти КНДР.

Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин на новорічній зустрічі з командирами Корейської народної армії, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

"Наша армія повинна нещадно зірвати провокації ворогів. А якщо противники обиратимуть антиреспубліканську військову конфронтацію, то слід без найменшого вагання завдати нищівного удару і повністю знищити столиці ворога і зграю військових гангстерів, пускаючи в хід весь арсенал надпотужних засобів", - заявив Кім Чен Ин.

При цьому лідер КНДР висловив упевненість у тому, що 2024 рік стане "розквітом зміцнення підготовки до війни".

Військова діяльність КНДР

Зазначимо, що Північна Корея регулярно заявляє про свій "безперечний статус ядерної держави" та влаштовує регулярні пуски балістичних ракет в бік Східного та Жовтого морів.

Раніше, 18 грудня, повідомлялося про нібито здійснення КНДР запуску балістичної ракети малої дальності у напрямку Східного моря. За кілька годин Пхеньян провів другі ракетні випробування. Тому прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда скликав засідання Ради національної безпеки.

На тлі серії ракетних випробувань США та Південна Корея працюють над загальною стратегією ядерної оборони, яка б дозволила до середини наступного року створити інтегровану систему стримування ядерної зброї Північної Кореї. Зокрема, вони хочуть до 2024 року завершити розробку всеосяжної інструкції щодо того, як разом стримувати та реагувати на ядерну загрозу КНДР.

23 грудня повідомлялося, що Південна Корея провела незалежні навчання, що імітують ядерну атаку КНДР, в рамках зусиль з відточування можливостей реагування на військові загрози Півночі.

До слова, ще у серпні лідер КНДР Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни краще готуватися до війни.