ua en ru

У Бердянську зранку вибухнула автівка: перші подробиці

У Бердянську зранку вибухнула автівка: перші подробиці Фото: у Бердянську 22 лютого вибухнув автомобіль (Getty Images)

Зранку 22 лютого у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області пролунав вибух. У місті злетіла в повітря автівка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Бердянськ Сьогодні".

"Гучно вранці у місті було внаслідок вибуху автівки. Машина знаходилась в районі парковки біля торгового центру "Амстор" на проспекті Східний", - йдеться в повідомленні.

Тому, за даними Telegram-каналу, особливо звук вибуху чули у мікрорайонах Колонія, 8 Березня та Центр.

"Після події окупаційна поліція частково перекрила рух по Східному проспекту. Причина вибуху та чия це була автівка станом на зараз невідомо", - констатували у "Бердянськ Сьогодні".

Як пізніше додали в Telegram-каналі, як зізнаються самі окупанти, ймовірно, вибухівку з коптера скинули на заправку БРСМ, що біля "Амстора".

"Окупанти дуже зляться. Ниють, що це їм привітання з 23 лютого передали. І обурюються, як таке можливо! Вони ж у тилу", - цитує очевидців "Бердянськ Зараз".

Нові подробиці

За даними Telegram-каналу "Бердянськ Сьогодні", вибух вранці у Бердянську - справа рук Спротиву.

"Ціллю, скоріш за все, був цей великий сірий джип. А вибухівка була або закладена поряд, або, як стверджують рашистські військові, скинута з коптера, який могли запустити з пустиря поблизу", - йдеться в повідомленні.

Наразі мешканців міста просять бути обережними, бо окупанти проводять перевірки. При цьому, боти загарбників повідомляли про звичайну НП, через яку перекрили рух, а пізніше стали казати про нещасний випадок на заправці, нібито двоє людей поранені.

Вибухи авто у Бердянську

У Бердянську не вперше вибухають машини. Наприклад, у січні 2023 року окупанти повідомляли про підрив автомобіля одного з головних колаборантів міста. Так було підірвано замінований автомобіль голови військово-цивільної адміністрації Бердянського району Олексія Кічигіна.

Цього ж місяця стався підрив авто відомої колаборантки Валентини Мамай. Тоді вона потрапила до лікарні.