ua en ru

Бельгія надасть Україні генератори та посилить військову допомогу, - прем'єр

Бельгія надасть Україні генератори та посилить військову допомогу, - прем'єр Фото: прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо та президент України Володимир Зеленський (twitter.com/alexanderdecroo)

Бельгія передасть Україні генератори, а також посилить військову допомогу. Крім того, європейська країна приєдналася та надала фінансування для української ініціативи "Grain From Ukraine".

Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг з президентом Володимиром Зеленським.

"Це може бути складна зима, тому ми постачаємо чимало речей, постачаємо генератори, допомогу вашим школам, вашим лікарням. Ми обговорювали чимало питань і питання військової допомоги. Ми були однією з перших країн, які надали військову допомогу, і ми будемо продовжувати це робити - пальне, кулемети, самохідні гармати тощо", - сказав прем'єр.

Він додав, що позитивно оцінює та підтримує прагнення України щодо створення ініціативи з постачання зерна країнам Африки та Азії. Тому Бельгія надає фінансування для програми "Grain From Ukraine".

Після закінчення брифінгу Зеленський та Де Кроо підписали спільну декларацію підписали декларацію щодо підтримки членства України в ЄС і НАТО.