ua en ru

Авіабомби, "Шахеди" і ракети: Ігнат розповів про нічну атаку росіян

Авіабомби, "Шахеди" і ракети: Ігнат розповів про нічну атаку росіян Фото: Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ (mil.in.ua)

Російські війська увечері та вночі застосовували проти України ракети на півдні. Також ворог запускав дрони "Шахеди" з півночі та вдарили по Кривому Рогу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, почалося все атака росіян з вечора 23 березня, коли вони атакували Одеську область.

"Знищено дві ракети Х-59. Також атака продовжилась і з півночі нашої країни, близько 10 літаків Су-35, російські новітні винищувачі, атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами", - розповів Ігнат.

Він пояснив, що це надзвичайно велика загроза, оскільки керовані авіаційні бомби, плануючі бомби можуть летіти далеко, а літаки не входять в зону ураження нашої ППО.

"Таким чином понад 10 цих керованих бомб атакували об'єкти в Сумській області. Там втрати уточнюються, вони будуть оголошені військовими адміністраціями", - повідомив Ігнат.

Разом з тим, за його словами, також окупантами під час атаки була застосована протилокаційна ракета Х-31.

"На жаль, є і "Шахеди", які атакували північ країни і також Кривий Ріг. Є влучання в певні об'єкти. Там, попередньо, за інформацією місцевої влади, без жертв", - додав Ігнат.

Нагадаємо, що вночі російські війська випустили по Кривому Рогу 6 дронів-камікадзе "Шахед", з яких лише один вдалося збити українським захисникам.

Також ми писали, що окупанти намагалися атакувати Одеську область із Су-35 з напрямку Чорного моря.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.