ua en ru

Australian Open-2024: дві українки, фаворити і сенсації склали чвертьфінальні пари турніру

Australian Open-2024: дві українки, фаворити і сенсації склали чвертьфінальні пари турніру Фото: Марта Костюк уперше в кар'єрі потрапила до вісімки найкращих на мейджорах (Getty Images)

На Відкритому чемпіонаті Австралії визначилися всі учасники 1/4 фіналу в жіночому та чоловічому одиночному розрядах. Серед них – українські тенісистки Марта Костюк і Даяна Ястремська.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт змагань.

Першою на корті з'явиться Костюк. Українка у вівторок вранці протистоятиме одній з головних претенденток на титул – американці Корі Гауфф. У наступному ж чвертьфіналі ще одна фаворитка – Аріна Сабаленко з Білорусі – екзаменуватиме чешку Барбору Крейчікову.

У середу ж зіграють ще два поєдинки 1/4 фіналу. Для початку нейтральна росіянка Анна Калінская зустрінеться з Ціньвень Чжен із Китаю. Натомість Ястремська протистоятиме чешці Лінді Носковій, яка пробилася до вісімки найкращих на відмові українки Еліни Світоліної.

Усі пари 1/4 фіналу в жіночому одиночному розряді:

  • Костюк – Гауфф, 23 січня, не раніше 04:00
  • Крейчікова – Сабаленко, 23 січня, не раніше 10:00
  • Калінская – Чжен, 24 січня, не раніше 02:00
  • Носкова – Ястремська, 24 січня, не раніше 02:00

Australian Open-2024: дві українки, фаворити і сенсації склали чвертьфінальні пари турніру

Перший номер рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів Новак Джоковіч у чвертьфіналі зустрінеться з американцем Тейлором Фріцом. Натомість італієць Яннік Зіннер намагатиметься відправити додому росіянина Андрєя Рубльова. Ці матчі відбудуться 23 січня.

Натомість наступного дня іспанець Карлос Алькарас протистоятиме німцю Алексу Звєрєву. Останніми путівку в півфінал розіграють польський тенісист Губерт Гуркач і ще один нейтральний росіянин – Даніїл Медвєдєв.

Усі пари 1/4 фіналу в чоловічому одиночному розряді:

  • Джоковіч – Фріц, 23 січня, не раніше 05:30
  • Зіннер – Рубльов, 23 січня, не раніше 11:30
  • Звєрєв – Алькарас, 24 січня, не раніше 02:00
  • Гуркач – Медвєдєв, 24 січня, не раніше 02:00

Australian Open-2024: дві українки, фаворити і сенсації склали чвертьфінальні пари турніру