ua en ru

Атаки на інфраструктуру: з вересня ППО збила 420 ракет і майже стільки ж дронів

Атаки на інфраструктуру: з вересня ППО збила 420 ракет і майже стільки ж дронів Фото: Юрій Ігнат, речник Повітряних Сил України (mil.in.ua)

Українська ППО від вересня збила понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі. Також було приземлено й 430 дронів-камікадзе.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Всі взяли дату 11 жовтня від першого масованого обстрілу, як початок "відліку" атак на енергетичну інфраструктуру. Але ж насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня, тоді вони почали нападати на нашу інфраструктуру. З цього часу вже приблизно більш як 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала ж, звісно, більша кількість", - розповів Ігнат.

Своєю чергою він звернув увагу на те, що у противника не настільки достатньо ракет для масованості ударів.

"Власне, мова йде про те, що багато ракет ворогом використано. Носії є, але не факт що є до них ракети у достатній кількості. Бо, якщо їх було б більше, то і били б більше", - підсумував Ігнат.

Нагадаємо, раніше українців попередили, що російські війська можуть вдатися до нових масованих атак на новорічні свята, аби залишити Україну в темряві.

Тим часом енергосистема країни за три останні місяці вже перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА росіян.

Додамо, як ми писали раніше, Росія здійснила наймасованішу атаку іранськими дронами "Шахед" по Україні 19 грудня.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.