ua en ru

Аргентина має намір провести саміт по Україні з лідерами країн Латинської Америки, - ОП

Аргентина має намір провести саміт по Україні з лідерами країн Латинської Америки, - ОП Фото: заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква (Getty Images)

Аргентина погодилася провести саміт щодо України з лідерами країн Латинської Америки на початку наступного року.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За його словами, президент України Володимир Зеленський обговорив саміт із новим президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм у неділю в Буенос-Айресі.

"У нас відбулася змістовна розмова. Ми обговорили безліч питань - від формули миру в Україні до двосторонньої співпраці. Наша південна поїздка до Аргентини була дуже продуктивною", - заявив Жовква.

Візит Зеленського до Аргентини

10 грудня Володимир Зеленський прибув до Аргентини на інавгурацію президента Хав'єр Мілея. Докладніше про нового президента Аргентини можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.

Дорогою до Аргентини Зеленський встиг зустрітися з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Також президент, перебуваючи в Аргентині, зміг поспілкуватись із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном напередодні саміту лідерів ЄС.

Співпраця з Глобальним Півднем

Україна останнім часом посилила дипломатичну співпрацю із країнами Глобального Півдня. Йдеться про Африку, Азію, Близький Схід, Південну Америку, Китай і Індію.

Так, зокрема, у Саудівській Аравії відбувся великий саміт, на якому обговорили питання миру в Україні. Росію туди не запросили. Представники української влади наголосили, що зустріч дипломатів та політичних радників із 40 країн стала проривом.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.