ua en ru

Apple компенсує майже чверть енергії для заряджання гаджетів: яким чином

Apple компенсує майже чверть енергії для заряджання гаджетів: яким чином Фото: Apple компенсує 22% енергії для зарядки своїх гаджетів (скриншот відео)

Компанія Apple анонсувала нові інвестиції в сонячні та вітрові електростанції в Європі з метою компенсувати енергію для заряджання гаджетів власного виробництва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

У Apple заявили, що анонсовані європейські інвестиції в зелену енергетику є частиною стратегії компенсації 22% електрики, яку клієнти використовують для зарядки своїх пристроїв.

У 2020 році компанія зобов'язалася до 2030 року усунути викиди вуглецю в усьому своєму бізнесі, включаючи продукти та великий ланцюжок поставок, яка простягається від В'єтнаму до Бразилії.

"Ми сповнені рішучості стати брижами у ставку, що призведе до великих змін", - сказав генеральний директор Apple Тім Кук. З 2020 року Apple дотримується нейтрального рівня викидів вуглецю у своїх глобальних корпоративних операціях.

За його словами, з будівництвом нових проектів у Європі компанія прагне забезпечити усі пристрої Apple на континенті низьковуглецевою електроенергією. Apple заявила, що загалом заплановані інвестиції додадуть 3000 гігават-годин на рік відновлюваної енергії в мережі.