Навіть найзручніші харчові контейнери мають свій термін служби. Якщо продовжувати користуватися пошкодженими чи зношеними, це може бути небезпечно для здоров’я.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Існує 5 важливих ознак, на які слід звернути увагу кожному, у кого вдома є пластикові контейнери. Серед них:
Щоб уникнути передчасного викидання контейнерів, ретельно мийте їх вручну, а не в посудомийній машині з високою температурою.
Коли йдеться про пластикові контейнери, то не всі вони однакові. Слід уникати використання з бісфенолу А, коли йдеться про зберігання харчових продуктів.
На сайті Мayo clinic йдеться, що BPA може проникати в їжу або напої з контейнерів, виготовлених з BPA. Можливий вплив на здоров'я мозку та передміхурової залози плодів, немовлят та дітей. Він також може впливати на поведінку дітей.
Тому перед купівлею потрібно подивитись на дно контейнера і ви побачите число, оточене знаком переробки. Все, що має число 7, виготовлено з полікарбонату (категорія, до якої входить BPA), тому його не слід використовувати повторно. Числа 2, 4 та 5 вказують на те, що пластиковий контейнер безпечний для повторного використання.
Вас може зацікавити: