Цибуля та часник пліснявіють? Простий спосіб, щоб вони зберігались 3 місяці
Фото: Як довго зберігти цибулю та часник (Freepik)
Цибуля та часник часто псуються за лічені дні через неправильне зберігання у шафі чи холодильнику, де їм бракує повітря.
Як зберегти ці овочі щонайменше на 3 місяці, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Через брак повітря цибуля та часник швидко стають м'якими та починають пліснявіти. Проте експертка з домашніх лайфхаків Брук Федіган поділилася старим, перевіреним методом її матері, який дозволяє зберегти ці овочі свіжими до трьох місяців. Все, що вам знадобиться, - це паперовий пакет і діркопробивач.
У чому секрет паперового пакета?
Може здатися дивним, але папір - найкращий матеріал для зберігання цибулі та часнику. Він має пористу структуру, що дозволяє повітрю вільно циркулювати навколо овочів.
Цибуля та часник з часом виділяють вологу. У закритому просторі це створює вологе середовище, що призводить до гниття. Паперовий пакет дозволяє волозі швидко випаровуватися, водночас захищаючи овочі від світла та пошкоджень.
Проста інструкція, яка працює
- Візьміть звичайний паперовий пакет і зробіть діркопробивачем 5-10 отворів з боків та на дні для кращої вентиляції.
- Покладіть цибулю та часник усередину. Якщо є місце, краще зберігати їх в окремих пакетах, але можна і разом.
- Злегка загніть верхню частину пакета, не закриваючи його щільно.
- Зберігайте пакети в прохолодному, темному та сухому місці, наприклад, у кухонній шафі, коморі або ящику.
Де не можна зберігати цибулю та часник?
-
У холодильнику: там для них занадто холодно і волого.
-
Біля вікна: сонячне світло змусить їх проростати.
-
Біля плити чи духовки: тепло прискорить псування.
-
У захаращених місцях: погана циркуляція повітря також призведе до накопичення вологи.