Розпушувач для випічки може зіпсуватися, навіть якщо вигляд не змінився. Визначити це можна за кількома простими способами.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
Загалом, розпушувач і харчова сода мають схожий термін придатності. Оскільки розпушувач - це харчова сода з додаванням кислоти та загусника.
Розпушувач після відкриття зберігатиметься на полиці приблизно шість місяців, а в закритій упаковці - три роки.
Якщо неправильно зберігати, а саме у вологому теплому приміщенні, то активність може знижуватися швидше.
Є кілька простих ознак, за якими можна визначити, що розпушувач уже не працює:
Розпушувач - це хімічний "підйомник" для тіста на основі соди та кислот, які виділяють CO₂ під час нагрівання. Щоб він працював коректно, дотримуйся кількох правил:
Вас може зацікавити: