Відкрите вино з часом втрачає свій смак і аромат. Без зберігання в холодильнику процес окислення прискорюється, через що напій може зіпсуватися вже за кілька годин.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Якщо невідкрите вино зберігати належним чином, воно може бути придатним роками. Однак відкрите вино зазвичай зберігається лише кілька днів.
Після відкриття воно піддається впливу кисню, що запускає окислювальні процеси. Це призводить до змін смаку, аромату та кольору. Основні ознаки, що вино зіпсувалося:
Зберігання вина в холодильнику після відкриття може допомогти продовжити термін придатності пляшки. Крім того, вино слід зберігати при постійній температурі.
Використовуйте пробку, яка щільно закриває пляшку. Можна також застосувати вакуумні корки, що відкачують повітря.
Відкриту пляшку тримайте вертикально, щоб мінімізувати контакт вина з повітрям.
Термін зберігання після відкриття:
Пиття зіпсованого комерційного вина зазвичай не призводить до серйозного отруєння, але смак і запах будуть неприємні. В результаті можливе легке подразнення шлунку
Вас може зацікавити: