Новий простий "тест на блиск" допомагає без термометра визначити, чи випічка вже готова. Достатньо поглянути, як світло відбивається від скоринки і результат не підведе.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Real simple.
"Тест на блиск" - найпростіший показник, що випічка готова. Все тому, що верхівка втрачає свій блискучий, вологий вигляд, що сигналізує про те, що тісто застигло.
Якщо орієнтуватись на блиск, то печиво виходить ідеально м’яким в центрі та достатньо хрустким по краях. Звичайно, ви можете поєднати цей трюк з кількома іншими простими способами, щоб ваше печиво завжди було ідеально пропеченим.
Важливо, що матова поверхня може свідчити про те, що верхній шар вже пропікся і підсох, але не гарантує, що центр печива також готовий. Як перевіряти далі:
Перевіряти готовність випічки можна різноманітними способами. Серед них:
Якщо верх швидко рум’яниться, а середина ще сирувата - накрийте фольгою і продовжуйте випікання. Дайте випічці 5-10 хвилин "відпочити" після духовки - тепло всередині завершить приготування.
Для великих виробів рекомендується термометр для точного визначення готовності.
Вас може зацікавити: