ua en ru
РБК-Україна» Досьє політиків» Юлія Соколовська

Соколовська

Досьє

Юлія Соколовська - політик, громадський і державний діяч. Міністр соціальної політики України.

29 серпня 2019 року Юлія Сокловська очолила Міністерство соціальної політики в Кабміні Гончарука. Раніше працювала в урядовому секторі.

Юлія Соколовська - міністр соцполітикиФото: Юлія Соколовська - міністр соцполітики (kmu.gov.ua)

Біографія

Соколовська Юлія Сергіївна народилася 12 квітня 1985 року. Має дві вищі освіти. У 22 роки закінчила Київський національний економічний університет з червоним дипломом. У 2016 році завершила навчання за спецально "державне управління" у Національній академії державного управління при Президентові України.

Юлія Соколовська була учасницею багатьох міжнародних освітніх програм. Закінчила спеціальні курси МФВ та Світового банку в США, навчалася в Об'єднаному Віденському університеті за програмами прикладної еономічної політики і публічного управління, прослухала курс UNICEF з вивчення досвіду Болгарії в наданні соціальних послуг для дітей.

Кар'єра

Після закінчення університету в 2007 році Юлія Соколовська протягом двох років працювала в приватному секторі. Потім почала кар'єру в Київській міській державній адміністрації. На посаді начальника відділу залучення інвестицій в Департаменті економіки КМДА працювала з 2009 року.

У Міністерстві екоміческого розвитку і торгівлі займала посаду начальника департаменту документообігу в 2014-2015 рр. Після Соколовська перейшла до Міністерства фінансів, де отримала посаду керівника управління витрат бюджету соціальної сфери.

У Секретаріаті Кабінету Міністрів очолювала відділ з питань стратегічного планування та координації державної політики з 2016-го по 2017-й.

Соколовська брала участь в проектах міжнародної технічної допомоги Україні, зокрема керувала впровадженням реформи охорони здоров'я eHealth в рамках американського проекту USAID / Deloitte.

Під час пердвиборной кампанії до Верховної Ради 9 скликання Юлія Соколовська стала одним з викладачів на тренінгу майбутніх депутатів партії "Слуга народу".

Після формування нового складу уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком 29 серпня 2019 року Юлія Сергіївна Соколовська була призначена на посаду міністра соціальної політики України (змінила на посту Андрія Реву).

Сім'я

Юлія Соколовська не перебуває в шлюбі, дітей немає.