ua en ru

Коляда

Досьє

Оксана Коляда - політик, службовець правоохоронних органів. Голова Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

29 серпня 2019 року Коляда Оксана Василівна була призначена на посаду міністра у справах ветеранів. Раніше - військовослужбовець, полковник запасу, заступник командувача АТО.

Оксана КолядаФото: Оксана Коляда (facebook.com Оксана Гаврилюк)

Біографія

Оксана Коляда (Гаврилюк) народилася в місті Волочиськ Хмельницької області в 1980 році.

Вищу освіту здобула у Львівському державному університеті внутрішніх справ за спеціальністю "Правознавство". Має ступінь магістра права.

Надалі Оксана Коляда неодноразово підвищувала кваліфікацію і професійні навички. Пройшла міжнародний тренінг на отримання сертифіката "Жінка в поліції" в 2013 році. Закінчила курс стратегічних комунікацій і освоїла спеціальність "Інформаційне забезпечення військ" в Національному університеті оборони України.

Кар'єра

У 2003 році Оксана Коляда почала працювати в державній правоохоронній сфері. Проходила службу в Міністерстві внутрішніх справ України до 2015 року, після чого перейшла до Збройних сил. Керувала департаментом комунікацій і преси Міністерства оборони України.

Оксана Коляда була активною учасницею програми реформування державних комунікацій. У 2016 році очолила групу Комітету реформ Міноборони з розробки системи стратегічних комунікацій в ЗСУ.

У 2017 році протягом трьох місяців Коляда займала посаду заступника командувача АТО на сході України. Ініціювала створення прес-центрів в зоні АТО, розробляла спеціальні курси з навчання та акредитації журналістів, які працюють в зоні військових дій.

У березні 2019 року призначена на посаду заступника міністра у справах ветеранів. При формуванні нового складу уряду 29 серпня 2019 року Оксана Василівна Коляда стала главою Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб в Кабміні Гончарука.

Оксана Коляда - активний громадський діяч, співзасновник і голова громадського союзу "Будинок ветерана", організатор Міжнародного волонтерського і ветеранського форуму "Там, де ми - там Україна!". Є експертом в сфері медіа офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Сім'я

Оксана Коляда перебуває у шлюбі, є двоє дітей.