ua en ru

Представник Гонгадзе відкликала скаргу на вирок Пукачу

Представник Гонгадзе відкликала скаргу на вирок Пукачу Фото: Олексій Пукач

Наступне засідання заплановано на 8 червня

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теліченко сьогодні відкликала апеляційну скаргу на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це РБК-Україна заявила Теліченко.

"Оскільки ніяких сумнівів в тому, що Пукач власноруч задушив Георгія Гонгадзе немає, всі обставини злочину суд правильно встановив, і провина Пукача доведена, а також зважаючи на те, що йому призначено максимальне покарання, то ми вирішили відкликати нашу апеляційну скаргу", - заявила Теличенко.

Теліченко нагадала, що апеляційна скарга Мирослави Гонгадзе була відносно розширення звинувачень Пукачу.

"Для розширення звинувачень необхідно було повернути справу назад у прокуратуру. А це в свою чергу можна використовувати як привід звільнити Пукача з-під варти. Тому що не можна тримати когось під вартою нерозумно довго, якщо вирок не набрав законної сили", - підкреслила Теліченко.

Разом з тим адвокат повідомила, що сьогодні суд фактично міг приступити до розгляду апеляційних скарг сторін-учасників процесу по суті, але не зміг цього зробити через чергового клопотання потерпілого Олексія Подольського про направлення документів про нібито тиск на Пукача в прокуратуру.

"Хочу відзначити, що Пукач, ні його захисник, ні Подільський не заявляли в суді першої інстанції про те, що Пукача чиниться тиск. Суд кілька разів питав у Пукача, тисне на нього хто-небудь. Пукач стверджував, що ніхто не тисне",- зазначила Теліченко.

"Нинішні заяви про тиск на Пукача я розцінюю як намагання затягнути розгляд апеляції, щоб вирок не вступив у законну силу. Що в свою чергу може стати причиною виходу Пукача на волю", - додала Теліченко.

Адвокат повідомила, що наступне засідання заплановане на 8 червня 2015 р. На наступному засіданні, як очікується, суд приступить до розгляду апеляцій самого Пукача та його захисника, а також потерпілого по справі Олексія Подольського.

Нагадаємо, раніше ГПУ відмовилася порушувати справу про шантаж Пукача прокуратурою.