ua en ru

ГПУ відмовилася порушувати справу про шантаж Пукача прокуратурою

Генеральна прокуратура України відмовилася починати кримінальне провадження за заявою сторони потерпілого Олексія Подольського в рамках кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе про нібито спробу шантажу підсудного Олексія Пукача з боку прокуратури. Про це в ході розгляду апеляційної скарги на вирок Олексію Пукачу заявив потерпілий Олексій Подольський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пан Баганець (заступник генпрокурора України - ред.) нам написав, що немає підстав розслідувати шантаж підсудного Пукача, про що він тут у залі заявив. Якщо Пукач бреше - доведіть це... Баганець відмовився реєструвати це. Сказав, що ми не надали доказів", - заявив Подольський.

Цю ж інформацію підтвердив представник державного обвинувачення.
"Прийнято рішення про відсутність обставин для внесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - заявив прокурор.

Зазначимо, раніше представники потерпілої сторони в кримінальній справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе звернулися в прокуратуру із заявою про шантаж Пукача представниками Генпрокуратури.

Нагадаємо, сьогодні суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на 20 квітня.