ua en ru

Війна в Сирії: російська авіація за добу здійснила понад 20 вильотів

Війна в Сирії: російська авіація за добу здійснила понад 20 вильотів Фото: російська авіація в Сирії

За даними Міноборони РФ, удари завдано по 9 об'єктах ІДІЛ

Літаки російської авіагрупи в Сирії Су-34 і Су-24М за минулу добу виконали більше 20 літаковильотів по дев'яти об'єктах терористичного угрупування "Ісламська держава". Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

Як зазначається, ввечері і вночі внаслідок 6 літаковильотів з авіабази "Хмеймім" були нанесено точкові удари по трьох об'єктах терористичної інфраструктури.

Точковим ударом бетонобійною авіабомбою Бетаб-500 з літака Су-34 в районі населеного пункту Ракка знищено захищений командний пункт одного з бандформувань, а також підземний бункер зі складом вибухових речовин і боєприпасів.

У провінції Ідліб в районі Джіср-Еш-Шугур фронтовими бомбардувальниками Су-24М знищено пункти зберігання військової техніки, що використовувалися бойовиками для підготовки терактів.

Крім того, завдано авіаудар по розташованій у тому ж районі базі бойовиків, в результаті якого повністю зруйновано склади озброєння та матеріально-технічного майна, розташовані на даному об'єкті.

Прямим потраплянням авіабомби знищено цех, у якому на автомобілі підвищеної прохідності монтувалися великокаліберні кулемети й інше важке озброєння.

За даними Міноборони РФ, фронтовим бомбардувальником Су-34 завдано точковий удар по табору бойовиків ІДІЛ в районі Маарет-Ен-Нууман, провінція Ідліб, коректованою авіабомбою КАБ-500. За даними об'єктивного контролю, зруйновано фортифікаційні споруди терористів, знищено склади боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів, а також 7 одиниць техніки.

"Зазначаємо, що ймовірне кругове відхилення від цілі у коректованих авіабомб КАБ-500 не перевищує 5 метрів. Ці та інші високоточні засоби ураження протягом останніх днів застосовуються точково по об'єктах терористів ІДІЛ: пунктах управління, складах боєприпасів та ПММ, цехах, де виробляється зброя смертників", - йдеться в повідомленні.

Роботу будь-яких засобів ППО в районах застосування російських літаків на території Сирії не зафіксовано.

Нагадаємо, до складу авіагрупи РФ у Сирії входять понад 50 літаків і вертольотів.