ua en ru

Прокуратура почала розслідування проти 8 кримських військових за держзраду

Прокуратура почала розслідування проти 8 кримських військових за держзраду Фото: українська військова частина у Криму

В даний час військовослужбовці зараховані до списків особового складу російської армії

Військовій прокуратурою Центрального регіону розпочато досудове розслідування у відношенні 8 військовослужбовців військової частини, що дислокувалася в Криму, за фактами, які свідчать про держзраду. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Слідством встановлено, що військовослужбовці в період з лютого по травень 2014 року, перебуваючи на службі у військовій частині А1387, надавали Росії Федерації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, захоплення військового майна, і здійснювали дії, спрямовані на зниження боєздатності української армії і підрив обороноздатності України.

"Крім того, зазначені офіцери, в порушення директиви Міноборони України і Генштабу ЗСУ від 06.05.2014 № Д-1 "Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов'язані з тимчасовою окупацією території України", не прибули до військової частини А2656 (м. Вінниця), здійснивши перехід на бік ворога в умовах окупації російськими військами території України", - наголошується в повідомленні.

В даний час дані військовослужбовці зараховані до списків особового складу Збройних Сил РФ проходять військову службу за контрактом авіаційної комендатури Чорноморського флоту.

Нагадаємо, в кінці грудня 2015 року військовою прокуратурою закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в державній зраді командира військової частини, яка дислокувалася в Криму, і справу передано в суд р. Вінниця.